Skip to content

Free shipping above €25

Over Snoozebaby

Snoozebaby is een populair lifestylemerk, gericht op kindjes van nul tot vier jaar, dat al meer dan 17 jaar actief is in binnen- en buitenland. De producten van Snoozebaby herken je aan de ultrazachte stoffen, de labeltjes die je overal terugvindt en het Nederlandse design. Door te voelen aan de zachte stoffen en labels creëren baby’tjes hun eigen comfortzone. Tegelijkertijd worden de tastzin en fijne motoriek gestimuleerd. Comfort, rust en geborgenheid worden gratis meegeleverd. Ontspannen kleintjes, ontspannen ouders.  FEEL THE EFFECT.

Dutch Design
Alle collecties van Snoozebaby worden in Amsterdam ontworpen door onze eigen designer, tot op het kleinste detail. Inmiddels werken we met tientallen distributeurs en onze producten gaan de hele wereld over.

Sterrenstof
Alle producten van Snoozebaby maken we van de zachtste jersey (100% katoen) en velours (80% katoen/20% polyester). De labels aan de producten variëren in grootte, kleur en materiaal: satijn, zijde, fluweel en ribstof. Ieder kind ontdekt een favoriete label. Alle producten zijn CE-gecertificeerd en waar nodig getest volgens EN71. Onze producent in Turkije is oeko-tex ® Class 1 gecertificeerd. Alle producten van Snoozebaby zijn met de grootste zorg en met de hand gemaakt. We raden wel aan om na elke wasbeurt de labels even te controleren.

Het ontstaan                                                                                                      

Het idee van de labels ontstond in 2004, toen Marleen Rameckers haar eerste kindje kreeg. Een prematuur geboren jongetje met wat opstartprobleempjes. Ze merkte dat hij rustig werd als hij zachte stofjes voelde en aan labeltjes friemelde. Hij ontspande hierdoor helemaal en al wrijvend over de stofjes vond hij z’n duimpje. Hij stopte met huilen en viel rustig in slaap, een verademing voor zijn ouders. Snoozebaby was geboren! Het eerste knuffeldoekje met labels in Nederland, Sweet Dreaming, was het spreekwoordelijke ‘gat in de markt’. Nu, al die jaren later, is Snoozebaby uitgegroeid tot lifestylemerk waarmee bijna de hele kinderwereld van 0 tot vier jaar aan te kleden en in te richten is.

ZACHT KARAKTER                                                                                           

De zachtheid van de stoffen en labels is de opvallendste eigenschap van alle Snoozebaby producten. Alles geeft de mogelijkheid tot comfort en rust.  Van de  knuffeldoekjes en de knuffels, tot aan het verschoningsmatje en het boxkleed. Door te voelen, frummelen, duimen en aaien creëren baby’tjes hun eigen plekje om te cocoonen. De zachte stofjes werken kalmerend en de baby’tjes zijn tevreden. Hierdoor vallen ze lekker in slaap of kunnen wat langer in de auto of buggy zitten.

LIFESTYLE ARTIKELEN VOOR DE KLEINSTEN
Onze lifestyle artikelen voor kinderen van nul tot vier jaar komen uit 3 categorieën: verzorgingsofttoys en newborn fashion

Als klein mensje kun je nog niet zeggen wanneer iets je dwarszit. Je kunt dan alleen huilen als je niet blij bent. Door te voelen krijgen de hersentjes wel al een impuls via de vingertjes. Als iets dan prettig aanvoelt, geeft dat een gerust gevoel. Onze producten zijn dus gericht op het creëren van die aangename sensatie. Iets anders dat voor kleintjes heel belangrijk is en waar we over hebben nagedacht: geur. De stoffen die we gebruiken zijn zo natuurlijk mogelijk en nemen de lichaamsgeur van mama, papa of verzorger heel goed op. Als je bijvoorbeeld een knuffeldoekje met labels een paar uur op je eigen lijf draagt en het daarna bij de baby legt, dan geeft dat meteen een extra geborgen gevoel. Jouw geur is namelijk heel herkenbaar voor de kleine. Zo bieden we via onze producten op allerlei gebieden rust en comfort. Want: wanneer een baby blij is, dan zijn de ouders/verzorgers dat meestal ook. 

Marleen Rameckers

Snoozebaby ontkiemde zonder dat iemand ervan wist. Zelfs uitvinder Marleen Rameckers was zich lang van niets bewust. Toch groeide Snoozebaby met de komst van haar eerste kindje stilletjes door: “Onze kleine jongen was vaak moeilijk te troosten, totdat we merkten dat de zachte materialen van labels aan knuffels en kleding rustgevend op hem werkten. Door met zijn vingertjes aan de labeltjes te voelen werd hij rustig en ontspannen. Niet alleen als hij moest slapen, ook als hij wakker was.  Het effect van de labels was echt opvallend” 

Een wonderlijke vinding, maar waar koop je iets met allemaal labeltjes eraan? Nergens.

Aan haar eigen keukentafel knipte Marleen haar eerste knuffeldoekjes en maakte er allerlei labels aan. Opnieuw beschuit met muisjes: Snoozebaby was geboren. Na een uitgebreid marktonderzoek lagen de eerste producten binnen één jaar in de winkel.

Na de knuffeldoekjes met labels volgde een hele range aan ultrazachte producten met een hoog ik-wil-je-aanraken-gehalte. En ook vandaag wordt er weer met veel plezier gewerkt aan het ontwerp van de volgende producten. Frisse designs, de fijnste stoffen en natuurlijk alles voorzien van de labeltjes waar alles ooit mee begon.

Inmiddels worden de Snoozebaby producten in meer dan 450 winkels in 30 landen verkocht.

Marleen Rameckers - oprichtster SnoozebabyJanneke Vens

Ik ben Janneke en ik ontwerp en ontwikkel de prachtige collectie van Snoozebaby.

Als je zwanger bent wil je graag alles voor je kindje op orde hebben. Het bedje mooi opgemaakt, de kleertjes klaar hangen en het kamertje helemaal af. Ook in de woonkamer wil je graag een plekje creëren waar je kindje zich veilig voelt en plezier kan maken, kan leren spelen. Tijdens je zwangerschap is er genoeg tijd om alles voor te bereiden, zodat je kleintje zich helemaal welkom voelt.

Met deze beleving in mijn hoofd werk ik op de computer en met de hand aan de collectie van Snoozebaby. De producten die ik ontwerp en ontwikkel hebben een speels samenspel van materiaal, vorm, kleur en design. Designs zijn voor Snoozebaby belangrijk, omdat onze producten daaraan te herkennen zijn en zich hierdoor makkelijk laten combineren met elkaar. Doordat ons kleurbeeld getoetst is aan de huidige trends zijn onze items ook goed te combineren met andere merken. De basismaterialen voor Snoozebaby moeten zacht zijn en zo natuurlijk mogelijk. De toevoegingen kunnen plezier bieden, zoals alle labeltjes met verschillende texturen om aan te voelen of mee te spelen.